January 27, 2022 06:24
Uncategorized

Се намалува бројот на жртви во сообраќајот, се зголемува бројот на казните

-На месечно ниво правиме пресек за тоа каква е состојбата со жртвите во сообраќајот и податоците покажуваат дека за октомври 2020 година имаме 11 жртви, а во октомври 2021 има пет, истакна министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, во гостувањето на „Утрински брифинг“. Тој додаде дека минатата година имало и најмалку жртви и штети причинети од сообраќајни незгоди.

-Во периодот со најмногу реструикции има повеќе незгоди и жртви за разлика од сега во истиот период на годината. Тоа е заради континуираните акциски контроли, кои ги спроведуваме за да се зголеми безбедноста, да се намалат жртвите, тешките телесни повреди и материјалните штети, рече Спасовски.

Според министерот од мали нозе мора да се учат децата на морални и етички норми, а со тоа и однесувањето во сообраќајот.

-Регистрирани се 96 загинати во периодот од јануари до октомври. Исто така имаме и 166 853 прекршоци, што е зголемување за 70%. Станува збор за повеќе изречени казни, што ќе предизвика внимание кај луѓето и позитивни или негативни реакции во јавноста.

https://animeflix1.com/. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

ANIMEFLIX My Hero Academia Season 5 (Dub) Episode 20

Attack on Titan Season 3 Part 2 Episode 6

watch anime WONDER EGG PRIORITY

free anime How NOT to Summon a Demon Lord Ω

ANIMEFLIX Kuro Gal ni Natta kara Shinyuu to shitemita. Episode 1