September 19, 2019 12:58
Македонија

Се градат и опремуваат 43 детски градинки, Зборот важи

Зборот важи, се градат и опремуваат 43 детски градинки

Владата предводена од СДСМ и надлежното Министерство за труд и социјална политика, инвестираат во проширување на капацитетите на детските градинки и унапредување на квалитетот на предучилишното образование.
Во периодов, се градат и опремуваат осум нови градинки а се подготвува изградбата на уште 35 објекти.
Тоа се вкупно 43 нови објекти за градинки распоредени низ целата територија на државата.
Освен во изградба на нови објекти, се инвестира и во зајакнување на кадарот во градинките.
Почнувајќи од јунската плата, стручниот кадар или над 3.100 вработени добија зголемување на платата во просек од 16 % што е околу 3.000 денари во нето износ по вработен.
Развојот и унапредување на системот на детска заштита за СДСМ останува врвен приоритет.
Како одговорна партија продолжуваме со реализација на мерките што обезбедуваат квалитетно предучилишно образование и подобри услови за работа и престој во градинките.

Нови вести

Прекини во сообраќајот кај Пресека поради минирање

zane

Жителите на Лабуништа утре повторно на протест за затворање на каменоломите

Valentina

Мицкоски, дали Орце Камчев преку негови фирми ја финансирал кампања на ВМРО-ДПМНЕ

Valentina