September 29, 2020 17:28
Балкан

Семејна драма го потресе регионот: Ја убил мајка си, па извршил самоубиство

Семејна драма го потресе регионот: Ја убил мајка си, па извршил самоубиство

Денес во Никшиќ, Црна Гора, се случи семејна трагедија.

Полцијата се сомнева дека 45- годишиот Рајан Стриковиќ ја убил мајка си, а потоа извршил самоубиство.

Полицијата околу 16 часот пријавила дека зад семејната куќа се наоѓа беживоното тело на Р.С, инаку полициски службеник од секторот на гранична полиција и телото на неговата мајка.

Неофицијално Сенка била болна жена, за која немало лек, а синот најверојатно не бил во можност да и помогне, па на суров начин одлучил да и ги скрати маките.

Тој рабтел како граничен полицаец, бил примерен и омилен помеѓу колегите.

Сопругата и трите деца кои живеат во близина биле шокирани кога ја слушнале веста за трагедијата. Некој од соседите повикал полиција и брза помош, но било предоцна.