December 1, 2021 14:55
Македонија

Седумдесет години од формирањето на Ботаничката градина при ПМФ

Ботаничката градина при Факултетот за природно-математички науки во Скопје денеска одбележува 70 години од формирањето. 

Јубилејната прослава, како што е најавено, ќе се одржи во дворот на Ботаничката градина. Ќе се обратат деканот на Природно-математичкиот факултет во Скопје проф. д-р Александар Скепаровски, Робертина Брајановска од Македонското еколошко друштво и проф. д-р Рената Ќуштеревска – раководител на Институтот за биологија при Природно-математичкиот факултет.