February 27, 2021 05:01
Македонија

Седници на три собраниски комисии

Во Собранието денеска седници ќе одржат Комисијата за здравство, Комисијата за европски прашања и Комисијата за транспорт, врски и екологија.

На дневен ред на Комисијата за здравство се неколку законски решенија во прво читање како што се предлог-измените на Законот за земање и пресадување на делови на човечкото тело заради лекување, Законот за јавно здравје, Законот за безбедност на козметичките производи и Законот за здравствена и санитарна инспекција.

Членовите на Комисијата за европски прашања ќе расправаат за Предлог-законот за развој, производство и промет на воени стоки, Предлог-законот за лобирање и измените на Законот за квалитетот на амбиенталниот воздух, сите во прво читање.

Комисијата за транспорт, врски и екологија ќе ги разгледа Предлог-измените на Законот за внатрешна пловидба, на Законот за јавна чистота, на Законот за генетски модифицирани организми, на Законот за заштита од бучава во животната средина…

Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon? II (Dub) (https://animeflix.nl/m/P1Yn) Episode 12 at website https://animeflix.nl fairy tail animeflix

Watch My Hero Academia 3 (Dub) Episode 17 at website https://funimationfree.com funimation anime of the decade