January 21, 2022 21:03
Македонија

Северна Македонија обезбеди прибежиште за уште 14 авганистански граѓани

На Меѓународниот аеродром Скопје попладнето пристигнаа 14 граѓани на Авганистан, вработени во Обединетите Нации и членови на нивните семејства.
Станува збор за продемократско население кое е во опасност од талибанските власти, а за кои Северна Македонија им обезбеди привремен престој до заминување во трета држава. Со ова земјава ја продолжува активната улога во меѓународната операција за помош на граѓаните на Авганистан.
По слетувањето беше спроведена стандардната процедура со безбедносна проверка и заштита и ПЦР тест.
Овие цивили ќе бидат привремено сместени во Скопје, а трошоците во целост се покриени од Обединетите Нации.
Во земјава во моментов престојуваат 568 граѓани на Авганистан за кои институциите се ангажирани со сета поддршка и помош. Од Северна Македонија до сега заминаа 85 граѓани на кои траен престој им обезбедија Франција, Грција, Ирска, Португалија, Бразил и САД.

anime to watch. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

WONDER EGG PRIORITY Episode 4

Welcome to Demon School! Iruma-kun Season 2 Episode 18

Naruto: Shippuden

online anime AnimeHeaven That Time I Got Reincarnated as a Slime (Dub)

AnimeHeaven How NOT to Summon a Demon Lord Ω