April 2, 2020 21:01
Свет

Северна Кореја го застрелала првиот пациент со коронавирус

Северна Кореја го регистрирала првиот случај на коронавирус, а пациентот, наводно, наместо да се лекува, бил егзекутиран. Ваквата вест, што ја презедоа повеќе светски медиуми, најпрво беше објавена на Твитер профилот „Secret Beijing“.

Како што тврди анонимниот аналитичар, заболеното лице со коронавирусот било застрелано веднаш штом се потврдила неговата болест.