September 28, 2022 13:52
Македонија

СДСМ не ја разбрале реалноста во која живеат граѓаните, а промена на грдата реалност се само предвремени избори

Соопштение до јавност, реакција на соопштението на СДСМ

СДСМ не ја разбрале реалноста во која живеат граѓаните. Не е време за сликање и кафе пиење, туку промена на грдата реалност, која е единствено можна преку предвремени избори, а градата реалност е резултат на заевизмот, на криминалот и корупцијата кои владеат во СДСМ.

Пиунот Ковачевски треба да сфати дека нема легитимитет, и дека тој се постигнува само на избори.

СДСМ на последните избори беше детронизирана. Граѓаните бараат промени. Легитимитет се добива на избори. И легитимитетот го дава народот.