December 1, 2021 08:18
Македонија

СДСМ: Мерката Млад земјоделец е потврда за транспарентноста и неселективниот пристап

11 години ВМРО –ДПМНЕ ги игнорираше потребите на земјоделците, а мерките важеа само за  селектираните и  партиски луѓе. ВМРО-ДПМНЕ продолжува со нивните манипулации со јавноста и ширење на дезинформации. Обработката и доделувањето на  договорите за мерката Млад земјоделец   се во завршна фаза.

Денес, за разлика од тоа време покрај  неселективниот  пристап кон земјоделците, се поставија нови критериуми со бодувања во зависност од учеството во инвестицијата, нејзината местоположба и типот на опремата или инвестицијата. Уште за првиот оглас во 2017 година, се склучија 424 договори со млади земјоделци до 40 години, за што вкупно се исплатија 4 милиони евра.

Во новата Програма за рурален развој 2019 година, се зголеми неповратната финансиска помош од 10.000 на 20.000 евра и се острани границата од 18 месеци за упис во Единствениот регистар на земјоделски стопанства, со што се отвора мерката за повеќе млади луѓе да конкурираат.

Големиот интерес од страна на земјоделците за мерката Млад земјоделец е уште една потврда за отвореноста и пристапноста на мерките кои ги нуди Министерството за земјоделство , водостопанство и шумарство и потврда за вистинска грижа за земјоделците.

Anime Twist - Watch anime online, English anime onlineAnime Twist - HD anime for free | TwistMoe

https://4anime.biz 4anime in english

Perfect Blue (Dub) (https://animeflix.nl/m/zL2N) Episode Full

AniWatch: Mousou Kagaku Series: Wandaba Style anime episode 12 online free at https://aniwatch.pro anime online

Godotengine: https://godotengine.org/qa/user/kissanimemx

Amara: https://amara.org/en/profiles/profile/gogoanimelol