February 23, 2020 08:42
Македонија

СДСМ ги доведе земјоделците до питачки стап

Соопштение до јавноста, реакција на соопштението на СДСМ за земјоделците.

„Владата на СДСМ единствено се грижи за сопствените џебови.

СДСМ ги доведе земјоделците до питачки стап,  немаат ни за леб.

Три години земјоделците го фрлаат родот на буниште, сечат неколкугодишни овошни насади, а од СДСМ велат дека земјоделието бележи позитивни резултати.

Три години нема откуп, а каде што го има цените се катастрофално ниски.

Субвенциите не се исплатени во целост. Проблемот со наводнување е факт низ цела Македонија. Земјоделието е буквално нефункционално.

Грижата за земјоделците откако дојде СДСМ на власт се виде. Поради сето ова што се случува потребно е под итно да се распишат предвремени парламентарни избори. Кога ВМРО-ДПМНЕ ќе победи на изборите тогаш ќе започне нова ера во земјоделието.“