February 23, 2019 08:34
Македонија

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ продолжува со лажни вести, пратениците да ги поддржат уставните измени

ВМРО-ДПМНЕ продолжува со лажни вести, пратениците да ги поддржат уставните измени

Раководството на ВМРО-ДПМНЕ соочено со вистината и со волјата на огромното мнозинство граѓани, шири само лажни вести.

Граѓаните го кажаа својот став. 80 отсто од сите граѓани и над 90 отсто од оние кои гласаа на реферндумот, јасно кажаа дека се за иднина во ЕУ и НАТО.

Процесот продолжува понатаму, сега е време пратениците да ја оправдаат довербата која им е дадена токму од граѓаните и одговорноста да ја испочитуваат нивната волја, да ги поддржат процесите во Собранието и уставните измени да бидат усвоени.

Со предлог измените се потврдува дека идентитетот, јазикот и македонската посебност се загарантирани и трајно заштитени. Со уставните измени не се губи ништо, туку напротив, се обезбедува иднина во ЕУ и НАТО со зајакнат македонскиот идентитет кој конечно станува признаен од целиот свет.

Време е сите пратеници кои се за НАТО и ЕУ вклучително и пратениците од ВМРО-ДПМНЕ да не подлегнуваат на притисоци и да гласаат по сопствено убедување, водејќи се и од одговорноста на пратеници избрани од граѓаните да ја испочитуваат мнозинската волја на граѓаните, кои се за влез во ЕУ и НАТО со заштитен и загарнтиран македонски идентитет.

Related posts

Ахмети: Надвор од НАТО, Македонија тешко ќе опстои

24news

АВАЗ: Обложувачниците и казината да се дислоцираат надвор од населените места

Ivona

Села нуди куќа и нива да го извади од притвор Абдулфета Алими

24news