June 28, 2022 02:56
Македонија

Светски ден на метрологијата

Во Скопје денеска ќе биде одбележан Светскиот ден на метрологијата – 20 мај. На одбележувањето што го организиран Бирото за метрологија, ќе се обратат министерот за економија Крешник Бектеши, амбасадорото на ЕУ во Скопје Дејвид Гир и директорката на Бирото, Мерита Мустафаи.

Светскиот ден на метрологијата го слави потпишувањето на Метарската конвенција во која членува и Република Северна Македонија преку Бирото за метрологија. Конвенцијата ја постави рамката за глобална соработка помеѓу науката за мерење и нејзините индустриски, комерцијални и општествени апликации.

https://go88.gg/

sunwin 40x50cm 12v usb desktop laser engraving machine SunWin Cổng game bài đổi thưởng số 1 sunwin house