March 27, 2019 02:28
Култура

„Самсон и Далила“ на 15 јануари во МОБ

Балетската претстава „Самсон и Далила“ на музика на Камиј Сен-Санс ќе биде изведена на 15 јануари, вторник, со почеток во 20 часот во Македонската опера и балет.

„Самсон и Далила“ е во кореографија на Роналд Савковиќ (Хрватска), додека во насловните улоги ќе настапат: Александра Мијалкова и Васил Чичијашвили (Грузија). Во улогата на Крв: Саша Ефтимова, Месо: Ендру Кук (Англија), Церемонијал мајстор: Мирослав Митрашиновиќ и Смрт: Олга Панго.

„Самсон и Далила“ обработува библиска приказна за вечната борба помеѓу доброто и злото.

Нови вести

ИФФК „Браќа Манаки“ награден од ИМАГО – течат подготовките за 40. јубилејно издание на фестивалот

Filip

ИФФК „Браќа Манаки” се подготвува за 40-годишниот јубилеј

Valentina

Мице Јанкуловски – добитник на Наградата Лоренцо Ил Мањифико на Биеналето Фиренца 2019

Valentina