September 23, 2019 22:33
Живот

Само 2% од луѓето можат да го забележат крадецот на оваа фотографија

Само 2% од луѓето можат да го забележат крадецот на оваа фотографија

Оваа фотографија која деновиве кружи на социјалните медиуми и платформите за споделување на фотографии, како Reddit, Imgur и други, го привлече вниманието на сите поради едноставната загатка: Кој на фотографијата е крадец?

Неодамна, корисникот на Reddit, Handicapreader објавил фотографија едноставно именувана Spot the Thief (Забележи го крадецот). Предизвикот беше глобално прифатен, но се испостави дека многу мал број на луѓе имаат доволно добра перцепција за да го најде крадецот.

Според коментарите, некои се мачеле со минути да го најдат крадецот, додека на мал број луѓе веднаш „им паднал в очи“. Успеавте ли вие?

Нови вести

Погледнете кога ќе биде 11:11 на часовникот – Еве зошто

24news

Американка до смрт го дрогирала своето бебе

24news

Еве зошто прстите ви се збрчкуваат, кога се во вода!

24news