January 29, 2022 00:37
Македонија

Сали: Не можам да потврдам ниту да демантирам дека ќе бидам новиот министер за здраство

Не можам ниту да потврдам ниту да демантирам дали ќе бидам новиот министер за здравство. Беким Сали од Алтернатива кој треба да го замени Венко Филипче, засега воздржан во изјавите. Во писмен став за Сител вели дека за кандидатот одлучуваат партиските органи. Приватниот стоматолог има искуство во менаџирање на здравствениот систем бидејќи осум месеци во 2009 година бил шеф на кабинет на Бујар Османи како и претседател на Управен одбор во ФЗОМ. Но која е алтернативата за водење на најчуствителниот сектор?

– Ние како партија, кога се одлучивме да бидеме дел од оваа влада, сакавме да покажеме дека сме одлучни да преземеме и важни одговорности во однос на извршната власт. Затоа прифативме да го земеме ресорот Здравство, кој е многу важен во овие моменти. Ние сме убедени дека можеме да дадеме придонес не само во поглед на менаџирање на пандемијата, туку и на целокупниот здравствен систем на државата. Секако тоа ќе биде обелоденето откако нашиот кандидат ќе ја преземе функцијата, ни одговори Беким Сали.

https://animedao1.com/. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

One Piece

Gintama

JoJo's Bizarre Adventure: Golden Wind (Dub)

anime sites Dragon Ball Z (Dub)

online anime AnimeDao Gintama