October 30, 2020 23:27
Свет

САД ги проширија санкциите против руски државјани и компании

Министерстото за финансии на САД денеска соопшто дека во списокот санкции внесени се уште осум Руси и други државјани поврзани со руски бизниси. Тројца од нив, според министрството, се поврзани со бизнисменот Евгениј Пригожин. 

Нивните компании се од Санкт Петербург и од Централна Африканска Република, поврзана со приватната воена група „Вагнер”. 

Исто така, на списокот санкции се и уште неколку компании од Санкт Петербург за развој на техника за подводно-технички работи, кои инсталирале опрема на полуостровот Кр