December 8, 2022 23:45
Свет

САД ги повикаа своите граѓани веднаш да ја напуштат Русија

Американската амбасада во Москва ги повика американските граѓани веднаш да ја напуштат Русија.

И бугарската и полската влада ги повикаа своите граѓани итно да ја напуштат Руската Федерација бидејќи граничните премини би можеле да станат поотежнати и затворени, бидејќи сè повеќе луѓе бегаат од принудната мобилизација во Русија, пишува „Гардијан“.