November 24, 2020 21:31
Македонија

Русковска: Oчекувам поддршка од граѓаните во борба против корупцијата

Вилма Русковска во врска со одбиеното тужбено  барање  против Игор Јанушев и Христијан Мицкоски, односно против ВМРО-ДПМНЕ, најави дека ќе поднесе  жалба до Апелационен суд откако ќе биде  изготвена пресудата.

На прашањето дали има во нашата земја  криминал, Русковска вели дека од ЕУ токму Обвинителството за организиран криминал е пофалено за начинот на работа.

-Има многу корупција и криминал, ЕУ очекува напредок во бробата во пследниот извиштај пофални зборови беа токум за  Обвинителството за организиран криминал.Сметам дека граѓаните треба да пријавуваат, сите се соочиле со корупција, но дел од нив може си велат дека не сакаат да се влечат по судови, но треба да се охрабрат и да пријават, очекувам поддршка од граѓаните, изајви Русковска во денешното гостување во Студио 10 на ТВ24.