April 21, 2021 01:23
Македонија

Ристоска бара Мијалков да биде префрлен во Шутка

Обвинителката Ленче Ристоска побара мерката куќен притвор да се замени со ефективен бидејќи МВР нема техничка опрема за 24 часовен видео надзор. Во насока на барањето е кинстатацијата дека
Преку Еуропол е утврдено дека има адреса на живеење во Прага. Тој има доволно средства да може да организира бегство и да живее во бегство.
Ристоска побара притвор и за Горан Грујоски и Никола Бошковски, кои се во бегство, како и за Тони Јакимовски.
Адвокатот Шврговски во име на одбраната на Мијалков се спротистави на ова барање.
Тој наведе дека не е нарушен ниту еден основ со кој ја нарушил мерката куќен притвор. Од друга страна, државата ако не може да обезбеди 24 часовен надзор Мијалков не е виновен.

ANIMEFLIX banana fish animeflix: Watch High School DxD Episode 2 (https://animeflix.nl/m/vg0/ep-2)

AnimeHeaven animeheaven dragon ball: Watch The Seven Deadly Sins: Dragon's Judgement Episode 7 (https://animeheaven.pro/m/zDP2/ep-7)