October 22, 2021 23:58
Македонија

Република Северна Македонија и Република Филипини воспоставија дипломатски односи

Министерот за надворешни работи на Република Северна Македонија, Бујар Османи и неговиот хомолог од Република Филипини, Теодоро Л. Локсин, потпишаа Заедничко комунике за воспоставување дипломатски односи меѓу двете земји. “Ваквиот чекор ги потврдува заложбите на Република Северна Македонија за градење пријателски односи и воспоставување партнерства и со географски оддалечени земји. Отворањето на ново поглавје во билатералните односи меѓу двете земји нуди дополнителни можности за промоција на економските и трговските врски, како и зајакнување на досегашната успешна соработка на мултилатерално ниво” – истакна министерот Османи.

Чинот на официјализирање на пријателството меѓу Република Северна Македонија и Република Филипини, што се реализираше на 76-тото заседание на Генералното Собрание на Обединетите нации, во Њујорк, претставува солидна основа за унапредување на дијалогот на сите нивоа, како и за градење на договорната рамка и развој на соработката во голем број области како културата, образованието, здравството и туризмот.

Република Филипини е 181 земја со која Република Северна Македонија има воспоставено дипломатски односи.

Website https://animepahe.cc: Watch You're Under Arrest: No Mercy!! animepahe Episode Full anime

Website https://animekisa.in: Watch Dragon Ball Z: Dead Zone animekisa Episode Full animekisatv

Destiny of the Shrine Maiden (https://animefreak.ws/m/zwr) Episode 12

GoGoAnime Watch anime online, English anime online HD

Pantip: https://pantip.com/profile/6524785#topics

Myanimelist: https://myanimelist.net/profile/gogoanimelol