June 26, 2019 15:46
Скопје

Реконструкција на пат во Визбегово

Реконструкција на пат во Визбегово

Започна реконструкцијата на стар Качанички пат во Визбегово
Денес градоначалникот на општина Бутел Велимир Смилевски беше на лице место да ги увиде градежните зафати на улицата.
Имено станува збор за дел од патот кој води покрај бензиската пумпа, во должина од 230 метри и широчина од 7 метри.
На реконструираниот стар Качанички пат ќе бидат поставени тротоари и канделабри долж улицата,со што се подобрува како сообраќајот така и безбедноста на пешаците во овој дел од Визбегово.

Нови вести

Кисела Вода спроведе акција за помош на опожарените семејства

zane

Отворена нова просторија во прифатилиштето за бездомници во Момин поток

Daniela

Од денеска може да се аплицира за субвенции за електрични тротинети и велосипеди

Daniela