September 24, 2021 03:02
Скопје

Реконструкција на партерот кај пазарчетo во во Карпош

Започнаа изведбените активности за реконструкција на платото меѓу зградите на улицата „Московска“,  во близина на пазарчето Тафталиџе. Во тек е реконструкција на партерниот дел, кој е со површина од околу 700 м2, каде што старата и оштетената бетонска подлога ќе се замени со бекатон плочки.

На овој начин, ќе се подобри пристапноста во овој дел од Карпош, кој е прилично фреквентен и каде што работат повеќе маалски продавници и маркети.

Исто така, покрај инфраструктурата, предвидена е изведба и на нови сливници, низ кои се апсорбира водата од теренот. Овие градежни активности се очекува да завршат до крајот на летото и за истите се одвоени околу 1.150.000 денари (со вклучен ДДВ) – средства од Буџетот на општина Карпош.

Во текот на минатата година, општина Карпош целосно го раззелени и овој дел меѓу зградите. Беа засадени нови висококвалитетни дрвја, украсни растенија, а беше поставен и нов систем за наводнување.

Ги замолуваме сите жители кои живеат во околните згради, како и другите минувачи, да имаат разбирање и трпение додека траат инфраструктурните активности.

 

4Anime Watch anime online, English anime online HD

Website https://animepahe.cc: Watch IDOLISH7 Third BEAT! animepahe Episode 10 anime online

GoGoAnime: Akashic Records of Bastard Magic Instructor (Dub) anime episode 12 online free at https://gogoanime.be death note gogoanime

TwistMoe: Michel anime episode 26 online free at https://twistmoe.net anime stream

Aideapple: http://www.aideapple.com/membre/AnimeFreak

Weddingbee: https://www.weddingbee.com/members/animeflixnl/