October 18, 2021 11:00
Скопје

Реконструкција на две детски игралишта во Карпош

Службите на општина Карпош работат на реконструкција на уште две детски игралишта, на улицата „Пелистерска“ во Карпош 3 и на улицата „Букурешка“ во Тафталиџе 1. Имено, во рамки на двете детски зони се отстрануваат старите и дотраени реквизити и на нивно место се поставуваат нови тобогани, клацкалки и лулашки.

Овие денови ќе бидат поставени сите реквизити, по што ќе се обнови и околната урбана опрема, клупите и корпите за отпадоци.

Локалната самоуправа континуирано работи на одржување на детските и спортски игралишта во сите населби. Сервисирањето на овие јавни простори е дел од буџетската програма на Секторот за живoтна средина и енергетска ефикасност.

Овие зони придонесуваат за безбедна игра и рекреација на најмладите, а го поттикнуваат маалскиот живот во населбите.

Во претходниот период беа реконструирани и детските игралишта во Карпош 4 (на ул. „Никола Парапунов“), Жданец, Средно Нерези, долж Кејот (во рамки на Спортско – адреналинскиот парк) и Бардовци (на плоштадот).

Ги повикуваме сите граѓани на одговорно користење на урбаната опрема, која се поставува со средства од Буџетот – пари на сите граѓани.

K-ON! The Movie Episode Full

ANIMEFLIX: Kaguya-sama: Love is War Season 2 (Dub) anime episode 12 online free at https://animeflix.nl animeflix dr stone

Website https://aniwatch.pro: Watch Suddenly Princess aniwatch Episode 3 watch anime free

AnimeHeaven: C³ - CubexCursedxCurious Special anime episode Full online free at https://animeheaven.pro watch anime

Degreed: https://degreed.com/profile/gogoanimebe#/collection

Bitchute: https://www.bitchute.com/channel/gogoanimebe/