October 14, 2019 23:38
Македонија

Ребаланс на буџетот – повеќе пари за приватниот и јавниот сектор

Ребаланс на буџетот – повеќе пари за приватниот и јавниот сектор

Министерка за финансии Нина Ангеловска пред пратениците на првиот ден од собраниската расправа за ребалансот на буџетот најави дека ќе се обезбедат повеќе пари за повисоки плати во приватниот и јавниот сектор, алоцирање на средства онаму каде што има најголема ефикасност и каде може да се постигнат поголеми економски ефекти.

„Поставените цели за 2019 година целосно се насочени во фукција на постигнување на клучните приоритети на опшетсвото. Повисок раст на платите за раст на еконимија, зголемување на продуктивното вработување, подигнување на животниот страндард на населението, постигнување на повисоко ниво на социјлана правда и интензивирање на интеграциските процеси за ЕУ и НАТО“, изјави министерката за финансии Нина Ангеловска.

 

Нови вести

Без одвојување од Албанија потешко до ЕУ преговори утре

Igor

Османи во вонредна посета на Луксембург и Брисел

Igor

Заев од Битола: Влогот во населението е влог во човечкиот капитал и затоа сме посветени да оставиме градби, објекти и институции кои им служат на граѓаните

Igor