August 19, 2019 06:42
Економија

Реакција на Huawei на најновите мерки на Доналд Трамп

„Huawei е неспоредлив лидер во 5G технологијата. Ние сме подготвени да соработуваме со американската влада и да изнајдеме ефикасни мерки за да ја достигнеме ултимативната безбедност на производите.

Ограничувањето на Huawei од бизнисот во САД нема да ги направи посигурни или посилни. Наместо тоа, ова ќе служи само за ограничување на САД на инфериорни, но поскапи алтернативи, оставајќи ги да заостануваат во распоредувањето на 5G и на крајот да им наштетат на интересите на американските компании и потрошувачи.

Покрај тоа, неразумните ограничувања ќе ги прекршат правата на Huawei и ќе предизвикаат други сериозни правни прашања“.

 

Нови вести

За колку пари Трамп би можел да го купи Гренланд?

Igor

Кина престана да купува нафта од Венецуела

Igor

ВМРО-ДПМНЕ го уништи земјоделството, денес преку аграрните реформи имаме раст на откупот, навремени и неселективни  субвенции и конкурентни производи

Igor