August 15, 2022 20:38
Македонија

Реакција на ССМ за одлуката во недела да работат трговците во туристичките места

ССМ со право, уште на самиот почеток на процесот на уредување на недела како ден на неделен одмор укажуваше дека ова право во никој случај не смее да се регулира со друг закон освен со Законот за работните односи и дека во тој случај му се дава можност на еден министер со потпис да одлучува за судбината на работниците, што по 6 месеци се покажа како точно, иако во тој период од министрите бевме убедувани дека тоа нема да биде случај.

Министерот кој на 2 јануари се фалеше дека недела неработен ден е реалност, на 27 јуни се фали дека сите трговци во туристичките дестинации ќе работат во недела.
Трговците можеа и до сега да работат но самите, но на министерот очигледно не му се допаѓа тоа па сега работниците ќе им работат на трговците.
Министерот за економија тргува со човечки судбини, па прашуваме дали на работниците им е потребен министер трговец како него.
Истовремено, потсетуваме дека овластен предлагач на Законот била пратеничката Жаклина Лазаревска, истата пратеничка која за амандманот на ССМ од говорница викаше дека на работниците лесно можеле да им дадат 2806 денари, ама не сакале да им дадат да не ги расипат од многу пари.
Работниците мора да се запрашаат на кого го даваат својот глас на избори, ако знаат дека сите пратеници сложно се против работниците.
Работникот памти и ќе врати!!!

sunwin tài xỉu sunwin tài xỉu game sunwin

tải sunwin apk

sunwin

sunwin tài xỉu tải sunwin sunwin tài xỉu

sun win