October 20, 2021 15:57
Економија Македонија

Раст на депозитите и на кредитирањето во септември

Во септември годинава е регистриран раст на вкупните депозити во банките, како и на кредитирањето на граѓаните и на компаниите, соопшти Народната банка.

Вкупните депозити во септември бележат месечен раст од 0,7 отсто. Растот е одраз на зголемувањето на депозитите кај секторот „домаќинства” со умерен раст и на депозитите на корпоративнито сектор, велат од НБ.

На годишна основа, вкупните депозити забележаа зголемување од 6,1 отсто при раст на депозитите кај двата сектора, кој е поизразен кај секторот „домаќинства”.

Месечен и годишен раст од 0,8 односно 7,3 проценти се бележи и кај кредитите. Растот произлегува од зголеменото кредитирање кај двата сектора, а поизразено е кај „домаќинствата”.

AnimeTV: Dirty Pair OVA anime episode 10 online free at https://animetv.cc death note anime tv

TwistMoe: Lupin III 3DCG anime episode Full online free at https://twistmoe.net animes online

Watch Is the Order a Rabbit? Bloom Episode 12

GoGoAnime: Detective Conan Movie 21: The Crimson Love Letter (Dub) anime episode Full online free at https://gogoanime.be nisekoi gogoanime

Independent academia: https://independent.academia.edu/gogoanimelol

Sandiegoreader: https://www.sandiegoreader.com/users/animefreakws/