October 27, 2020 22:11
Македонија

Раководството на СДСМ во солзи му одаде почит на докторот Трајче

Оддадовме почит на нашиот другар Трајче Нешковски, кој прерано и трагично не напушти.
СДСМ и сите ние загубивме многу. Борец, другар, голем човек, доктор кој даваше многу, за партијата, за државата, за граѓаните, за сите.
Неговите дела, неговите социјалдемократски и човечки вредности, остануваат засекогаш, за идните генерации. Тоа е неговата големина.
Слава му на Трајче, останува во нашите срца и мисли.
Нека почива во мир.

Оддадовме почит на нашиот другар Трајче Нешковски, кој прерано и трагично не напушти.СДСМ и сите ние загубивме многу….

Posted by Ljupcho Nikolovski on Сабота, 17 октомври 2020