January 24, 2021 07:09
Свет

Разбиена мрежа за шверц на тутун и проституција меѓу Бугарија и Франција

Шест лица беа обвинети, од кои двајца се ставени в затвор во Бордо, по демонтирање на мрежа која главно се занимавала со трговија со цигари, но и со проституција, меѓу Франција и Бугарија, јави дописникот на МИА.

Според француската жандармерија, шесте упатени Бугари, пет мажи и една жена на возраст од 21 до 70 години, беа обвинети за злосторнички заговор, увоз и шверцување и организирана банда од произведен тутун, лажна продажба на мало во организирани банди од произведен тутун. Еден од осомничените исто така беше обвинет за перење пари, организирано прикривање банда и наведување на проституција. Уште едно лице е уапсено во Бугарија по европска потерница.

Во оваа голема операција, биле ангажирани околу 150 жандарми и судски цариници, започнала во понеделникот истовремено во Франција (Бордо и Мојсак во Тарн-е-Гарон) и во Бугарија, при нов увоз на шверцуван тутун. Вкупно имало единаесет апсења, вклучувајќи неколку во камп лоциран во хангар што не се користеше во Бордо, оставен на располагање од градското собрание по неодамнешната евакуација на дива окупација на локал.

Акцијата, според жандармеријата, е резултат на истрагата која траеше неколку месеци, започната во февруари 2019 година, со набљудување од страна на жандармеријата на Бугарин, вклучен во прикривање на украдени предмети во Ланде. Истрагите откриле пренесување од страна на осомничените, на млади жени од Бугарија кои се проституирале во Бордо и докази за шверцувани цигари. Профитот од овој шверц се проценува помеѓу 200 000 и 400 000 евра.

Во акцијата се запленети и околу 90.000 евра во готовина, осум возила и 650 штеки цигари, како и неколку недвижнини во Бугарија, инвестиции со кои се переле средствата.

Watch Attack on Titan Final Season (Dub) Episode 1 at KissAnime kissanimenz

The Quintessential Quintuplets 2 Episode 2 at AnimeHeaven my anime heaven