October 28, 2020 06:13
Балкан

Радев: Извештајот на ЕК е признание за неуспехот во борбата против корупцијата

Зо првпат, Европската Комисија објави извештај со анализа на владеењето на правото во сите земји на ЕУ, во кој што нотираше многу проблеми кога станува збор за Бугарија.

По објавувањето на извештајот на ЕК, се огласи бугарскиот претседател Румен Радев и посочи дека тоа според него е доказ дека Владата не добива европска поддршка поради неуспехот во борбата против корупцијата.