September 19, 2019 13:02
Свет

Работници во Пенсилванија добиле понуда или да присустуваат на митинг на Трамп или да не земат плата

Вработени во нафтено-хемиски комплекс во Пенсилванија каде неделава претседателот Доналд Трамп одржа говор, им било кажано дека ако не присуствуваат на настанот нема да добијат плата.

Телевзијата „Си-Ен-Ен”, добила интерен меморандум во кој се вели дека оние кои не присуствуваат на говорот на Трамп не смеат да протестираат.

На говорот што се одржа во вторникот и кој требаше да биде поврзан со развојот на регионот, бидејќи патувањето на претседателот беше финансиранот од државата, тој настапи како да е на кампања и изјави дека ако синдикатите гласаат за него на изборите во 2020 година, тој ќе се погрижи нивните лидери да бидат повторни избрани.

-Вашет присуство не е задолжително. Ако не присуствувате треба да земете слободен ден. Оние кои (не зеле слободен ден и) не присуствуваат нема да бидат платени во петок, се вели во меморандумот што работниците го примиле неколку денови пред говорот на Трамп.

Новиот комплекс е на нафтената компанија „Шел” и наскоро се отвара за да произведува пластика од вторични суровини добиени од производство на природен гас од шкрилци.

Админстрацијата на Трамп сестрано го поддржува развојот на нафтената индустрија на САД, занемарувајќи ги плановите на демократите за користење и развој на обновливи извори на енергија.

Нови вести

Трамп: САД можат да влезат во која било земја само со еден телефонски повик

Valentina

Џон Болтон: Обидите на Трамп за преговaрање се осудени на пропаст

zane

Американски генерал: Предноста на НАТО во однос на Русија се истопи

zane