August 15, 2022 21:57
Македонија

Работилница за подготовка на националната стратегија за правата на лицата со попреченост

 Германското друштво за меѓународна соработка (ГИЗ) организира работилница за подготовка на Националната стратегија за правата на лицата со попреченост.

Целта на настанот е да послужи како платформа за дискусија и учество на сите општествени чинители кои работат во оваа област и да дискутираат и споделат потенцијални решенија за новата  стратегија.

Учесници на настанот ќе бидат претставници на ресорните министерства, организации на лицата со попреченост и родителски организации, ЗЕЛС, Канцеларијата на Народниот правобранител и на развојните агенции.

Организаторот најави поздравни обраќања на премиерот Димитар Ковачевски, министерката за труд и социјална политика, Јована Тренчевска, амбасадорката на Германија, Анке Холштајн, и директорот на ГИЗ – канцеларија во Северна Македонија, Давид Оберхубер.

sun win

sunwin web tải sunwin apk tải sunwin

sun win

game bài sunwin game bài sunwin sunwin.apk mới nhất

tải sunwin