September 23, 2019 07:24
Македонија

Работилница за евроатлантските интеграции и нивните импликации во земјите од Западен Балкан

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски денеска во Охрид ќе ја отвори работилницата на тема „Стратегиски комуникации и евроатлантските интеграции: Импликации за земјите од Западен Балкан”.

На отворањето на работилницата ќе се обратат и американската амбасадорка Кејт Мари Бернс, Ото Граф од Германската амбасада и шефот на Канцеларијата за врски на НАТО Скопје, полковник Зоран Јанковиќ. Помеѓу предавачите се и ценети професори од САД и други НАТО земји, како и земји аспиранти за членство во Алијансата и високи претставници од МНР, МВР и МО.

Организатори на работилницата се Одделението за јавна дипломатија на НАТО, Европскиот центар за безбедносни студии Маршал Центар – Гармишпартенкирхен, НАТО Колеџот во Рим и невладината Маршал Центар од Република Северна Македонија.

Нови вести

КОД ТЕЛМА: И судии и адвокати спомнати во исказите за рекетот, може да завршат на распит кај Русковска

Filip

Јанева добивала 105.000 денари плата и уште толкав бонус?

Filip

Република Северна Македонија се подготвува за полноправно членство во НАТО: Зајакнати капацитетите на Работниот комитет за интеграција во НАТО за преземање на обврските од полноправното членство

Filip