Македонија

Пуста желба за власт е барањето на Мицкоски за предвремени избори, новата Влада ќе го заокружи мандатот до 2024 година

Пуста желба за власт е барањето на Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ за брзи предвремени избори.

Парламентарното мнозинство изгласа нова Влада со мандат до 2024 година а легитимитет го црпи од резултатите на парламентарните избори во 2020 година.
На тие парламентарни избори, ВМРО-ДПМНЕ и нејзините политики беа поразени.
Од тие избори па до денес партијата предводена од Мицкоски ка не понуди ништо ново, ништо различно од тоа што го нудеа тогаш.
Барањето за брзи избори го покажува стравот на Мицкоски дека веќе се гледа неспособноста на градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ, но и стравот од пресуди во судските процеси кои се водат против функционери од оваа партија.
Предвремени парламентарни избори нема да има, граѓаните се уморни од постојани избори, а оваа Влада предводена од СДСМ ќе го заокружи целиот мандат, нешто што не се случило повеќе од 15 години.

4anime. biz. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

4Anime SK8 the Infinity (Dub)

4Anime DARLING in the FRANXX (Dub)

4Anime Naruto: Shippuden

4Anime Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time Episode Full

animes online 4Anime Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time