June 27, 2019 10:44
Балкан

Пула: Покренато обвинение против Тони Цетински

Обвинителство во Пуле покрена обвинение против музичарот Тони Цетински за предизвикување сообраќајна несреќа со смртна последица во Ровињ. Според соопштението на обвинителството, тој се товари дека на 3 ноември 2017 година околу 13:55 часот управувал со патничко возило во Ровињ од североисток кон југозапад спротивно на одредбите на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата.

Тој со возилото влегол во тесна кривина, во еднонасочна улица во која има голем број објекти во центарот на градот. Според обвинението, возилото влегло во кривината без возачот претходно да се увери дали може да сврти без да има последици врз учесниците во сообраќајот.

Исто така се смета дека брзината на движење на возилото не била прилагодена на условите на патот, видливоста, прегледноста и состојбата на возилото. Поради сето ова, Цетински се товари дека не обрнал внимание и го прегазил пешакот кој лежел на улицата, со нарушено здравје поради срцево заболување и во тешка алкохолизирана состојба.

Обвинителството во Пули го подигна обвинението последниот ден од минатата година, а објавено е на 8 јануари на сајтот на судот

Нови вести

Голем шумски пожар на грчкиот остров Евија

Igor

Анкета Србија: На медиумите не им веруваат 39 отсто граѓани

Igor

Баша се согласи на среба со Мета,Рама му порача дека е зафатен со изборни активности

Valentina