November 30, 2021 11:04
Македонија

Прстот пред да биде ставен на фингерпринтот треба да биде дезинфициран

Општинските изборни комисии денеска ги направија последните подготовки за одржување на утрешните локалните избори, а тоа предвидува и запазување на здравствените протоколи во борбата против пандемијата наметната од коронавирусот. Тоа значи дека треба да се прави дезинфекција на раце, да се носи маска, да се одржува дистанца.

Протоколите за спречување на ширење на вирусот предвидуваат гласањето да се врши со пенкало и истото треба да се дезинфицира по употреба од секој гласач. Во однос на употребата на апаратот за отпечаток од прст – фингерпринт, гласачите треба да го дезинфицираат прстот пред да го стават на уредот.

Местата каде што ќе гласаат граѓаните треба да бидат дезинфекцирани, процес што беше спроведен синоќа. По завршувањето на изборниот процес, училишните простории треба да бидат дезинфицирани од општините за да биде безбедно продолжување на наставниот процес.

Masamune-kun's Revenge (Dub) (https://animefreak.ws/m/dO3z) Episode 12

Website https://4anime.biz: Watch PuraOre! ~Pride of Orange~ 4anime Episode 2 4anime reddit

Brain Adventure Record Webdiver (https://animetv.cc/m/kwd0) Episode 52

Talentless Nana (https://animebee.to/m/m56v) Episode 13

AnimeKisa: The Kind Devil anime episode Full online free at https://animekisa.in anime