June 25, 2022 03:04
Македонија

Прорусите заедно ја слават 20-годишнината од ДУИ и 70-годишнината на Кадиров

Тие кои имаат полна уста со реторика за интеграции и обвинувања кон другите за Русија, се демаскираа на најскандалозен начин. Во пресрет на 20-годишнината од нивната партија, претседателот на Собранието Талат Џафери прими делегација соработници на Рамазан Кадиров на 70-годишнината од таткото на прорускиот лидер, реагираат со соопштение од Алијанса за Албанците и додаваат:
-Сето ова се случи во Собранието на Северна Македонија, највисоката законодавна институција на земја членка на НАТО.
Се гледа дека луѓето на Кадиров и Џафери се прегрнати, иако овој се обиде да ја сокрие средбата со тоа што не ја објави на официјалната веб-страница на Собранието. Работите да бидат уште полоши, еден од соработниците на Кадиров, кој ги објави фотографиите, ја опишува војната од 2001 година како верска војна, додека на Џафери не му пречат споредбите со проруските команданти на Чеченија.