August 2, 2021 19:59
Економија Македонија

Продолжува растот на депозитите и на кредитната поддршка

Во јуни: Вкупните депозити на годишна основа, се повисоки за 6,8%, при раст кај двата сектора, којшто е поизразен кај корпоративниот сектор.–      На годишно ниво, вкупните кредити бележат раст од 5,1%, при зголемено кредитирање кај двата сектора, со поголем придонес на секторот „домаќинства”. 

Најновото соопштение за монетарните движења е достапно на: 

https://www.nbrm.mk/content/statistika/Soopstenija/%D0%9CD/2021/Soopstenie_za_pecat_monetarni_dvizenja_2021_juni_mk.pdf

 

AnimeFreak: Tsugumomo (Dub) anime episode 12 online free at https://animefreak.ws animefreaks official website

TwistMoe: The Five Star Stories anime episode Full online free at https://twistmoe.net gogoanime

AnimeFLV: Spirit Hero Wataru 2 anime episode 46 online free at https://animeflv.uk stream anime online

Google: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1DIUd3uwqJsW4WzTZ2yATwOqDGu3aToNH&usp=sharing

Filesharingtalk: https://filesharingtalk.com/members/518925-animefreakws

Android libhunt: https://android.libhunt.com/u/kissanimemx