December 10, 2022 00:53
Македонија

Продолжува расколот во ВМРО-ДПМНЕ, Мицевски со различни ставови од Мицкоски и поддршка за промена на Уставот

Продолжува расколот во ВМРО-ДПМНЕ.

После Данела Арсовска и Никола Мицевски му го сврте грбот на Христијан Мицкоски.

Координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ со спротивен став од Мицкоски и радикален пресврт на ставовите.

Изјавата на Никола Мицевски дека ВМРО-ДПМНЕ не се против промена на Уставот и внесување на Бугарите, како и другите делови на народи, значи радикално спротивставување на деструктивните политики на Мицкоски.

Дали има некој на кормилото на бродот кој тоне?