December 7, 2021 04:23
Македонија

Привремениот престој во Северна Македонија заврши за уште 27 граѓани на Авганистан, траен престој им обезбеди Ирска

Група од 27 граѓани на Авганистан кои привремено престојуваа во Северна Македонија изутрината од Меѓународниот аеродром Скопје, со членови на нивните семејства заминаа за Даблин, Република Ирска, како нивно трајно одредиште. Станува збор за граѓани кои работеле за демократските институции и меѓународни невладини организации во Авганистан, и беа под закана на новиот талибански режим во земјата. Трошоците во целост се покриени од меѓународните организации.
Во моментов во земјава престојуваат 442 граѓани од Авганистан, жени и деца од семејства на вработени во хуманитарните, демократски и миротворни меѓународни мисии, активисти од организациите за човекови права, преведувачи, студенти и стипендисти. Институциите, во текот на нивниот престој им ја пружаат целата потребна поддршка додека не се обезбеди трансфер до нивната крајна дестинација.

watch anime dub. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

ANIMEFLIX Fairy Tail (Dub)

The Rising of the Shield Hero (Dub)

DON'T TOY WITH ME, MISS NAGATORO Episode 5

Higehiro: After Being Rejected, I Shaved and Took in a High School Runaway Episode 11

Attack on Titan Season 2 Episode 5