July 17, 2019 13:23
Економија

Претседателот на Светската банка поднесе оставка

Претседателот на Светската банка, Џим Јонг Ким објави дека поднесува оставка од челната позиција на институцијата од 1 февруари, четири години пред крајот на неговиот мандат.

Во соопштението, Ким вели дека ќе се приклучи кон една компанија и ќе се фокусира на вложувања во инфраструктурата во земјите во развој.

„Ми беше чест да служам како претседател на една олку угледна институција“, вели во соопштението, Јим Јонг Ким, но не ги наведува причините за оставката.

Нови вести

Буџетот има добра реализација, ребаланс во септември или октомври

Daniela

СТО: Фокусирајте се на реформите на пазарот на трудот и администрацијата

Daniela

Министерот без ресор задолжен за странски инвестиции Елвин Хасан беше во посета на компанијата САРА-КОЛАНТ

Valentina