August 13, 2020 04:38
Свет

Претседателот на Колумбија, Мадуро го спореди со Милошевиќ

Претседателот на Колумбија, Иван Дуке го спореди венецуелскиот претседател Николас Мадуро со Слободан Милошевиќ. Тој го предупреди Мадуро дека ќе направи „глупава грешка“ ако ја нападне неговата земја.

Дуке го изјавил тоа во интервју за агенцијата АП, пред заминувањето во Њујорк на Генералното собрание на ОН, каде, како што се очекува, ќе го критикува Мадуро како насилен автократ, кој не само што е одговорен за хуманитарна катастрофа во земјата, веќе претставува закана за регионалната стабилност поради наводното пружање уточиште на колумбиските бунтовници.

„Бруталноста на Мадуро може да се спореди со Слободан Милошевиќ. На тоа мора да се стави крај“ рекол Дуке.