Свет

Претседателот на иранскиот Парламент е болен од Ковид-19

Претседателот на иранскиот Парламент Али Лариџани е ставен во карантин откако бил позитивен на тест за новиот коронавирус.

Иранскиот Парламент на својата интернет страница соопшти дека Лариџани се лекува од вирусот.

Парламентарниот спикер е највисокиот ирански владин функционер заразен со Ковид-19.