December 1, 2021 16:52
Македонија

Прес-конференција на Заев – Проект „Ветерен Парк Вирови”

Ве известуваме дека денеска, 12.10.2021 година (вторник) во 11:00 часот, премиерот Зоран Заев, заедно со Андреа Бјорн Шолет, овластен претставник за германската компанија WPD, како и германската амбасадорка Анке Холтајн, ќе одржат прес-конференција за стратешкиот инвестициски проект, изградба на 415 мегаватна ветерна електрана  на потегот Куманово – Старо Нагоричане – Крива Паланка, во вредност од околу 500 милиони евра.