January 21, 2022 21:27
Економија Македонија

Презентација на ефектите од странските директни инвестиции во ТИРЗ во изминатите 10 години

Директорот на Дирекцијата на ТИРЗ Јован Деспотовски денеска ќе ги презентира резултатите од сеопфатната анализа на ефектите од странските вложувања во технолошко индустриските развојни зони во изминатите 10 години, што првпат ја спроведе ТИРЗ.

-Големата анализа опфаќа повеќе параметри, како вкупни приходи, број на вработени, продуктивност, плати, уплати во Буџетот, нето приходи, и поврат на инвестиции. Анализата, меѓу другото, покажува дали државата и инвеститорите имаат бенефит од вложување во зоните, кои се научените лекции и кои се идните правци за новата македонска развојна економија, велат од ТИРЗ.

watch anime free. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

Death Note (Dub) Episode 32

AnimeDao Naruto: Shippuden (Dub) Episode 491

Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time Episode Full

AnimeDao BANANA FISH Episode 17

dubbed anime AnimeDao The Rising of the Shield Hero (Dub)