December 10, 2019 23:50
Магазин

Прво крстосување со брод на кое ќе присуствуваат само жени

Нареднава пролет, на 8 март 2020 година, крстосувачката бродска линија „Bridge the Gap” ќе го организира првото женско патување на кое ќе има само патнички.
Освен тоа, екипажот исто така ќе се состои само од жени. Капетан ќе биде Кејт Мекку, првата Американка која стана жена капетан на крстосувачки брод. Во посадата ќе има други 27 патнички од 12 држави.
Патувањето низ источниот дел на Карибите ќе трае седум дена и ќе се состои од туристички посети, предавања од областа на работата на море, како и мотивациски филмови.
Во светот денес, само два отсто од морнарите се жени.

Нови вести

Работа од соништата: Плата од 1.300 евра за спиење

Filip

Шарлиз Терон: Годинава ниту една жена режисер не е номинирана за Златен глобус

Igor

Пожарот во Нотр Дам најкоментиран настан на Твитер во 2019 година

Igor