February 23, 2019 08:36
Македонија

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ влегоа на собраниската комисија за промена на Уставот

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ влегоа на собраниската комисија за промена на Уставот

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ кои се членови на Комисијата за уставни прашања како и дополнително пратеници кои не се дел од ова собраниско тело, пред малку влегоа во салата со што комисијата почна со работа.

Со Комисијата за уставни прашања претседава Талат Џафери. Членови на комисијата од власта се Бетиан Китев, Енес Ибрахим, Соња Мираковска, Самка Ибраимоски, Лилјана Поповска, Анета Симеска-Димоска и Татијана Лалчевска. Од опозицијата членови на комисиката се Никола Груевски, Трајко Вељаноски, Димитар Ставананџија, Нада Ципушева, Дафина Стојаноска, Иван Стоилковиќ, Стојан Миланов и Фадил Зендели и Сурија Рашиди

На денешната седница на собраниската Комисија за уставни прашања, Предлогот за пристапување кон измени на Уставот што дојде од Владата ќе го образложи премиерот Зоран Заев.

По денешната првата седница на Комисијата за уставни прашања, пределог измените на Уставот треба да се разгледуваат и на пленарна седница на Собранието в понеделник.

Related posts

„Титаник 3“ продолжува на 19 јуни

24info

СЈО и натаму ќе отвора истраги, порача Ленче Ристоска

24info

Македонија го презема претседателствувањето со ICMPD во декември

24news