Економија Македонија

Пошта пaк ќе доставува пензии до дома, привилегијата ќе ја имаат пензионерите на Халк банка и НЛБ банка

Пошта повторно ја воведува услугата пензија до дома. Информацијата на социјалните мрежи ја сподели генералниот директор Јани Макрадули кој ги објави и провизиите.

Макрадули вели дека Пошта има најниски провизии од сите на финансиски институции на пазарот.

„Пошта е  партнер на Халк банка и НЛБ Банка за исплата на пензиите дома. Оваа услуга ја покрива целата територија на државата, а се носат пензии во различни суми. Надоместокот за исплата на пензии до 5.000 денари е 70 денари. За тие од 5.001 до 9.000 денари е 100 денари. Провизијата за суми од 9.001 до 15.000 денари е 130 денари, а за пензиите над 15.001 денар изнесува 160 денари“, информира Макрадули на Фејсбук.

Пензионерите кои сакаат да ја користат оваа услуга ќе треба само да отворат сметки во една од двете банки со кои соработува Пошта и да ги пополнат формуларите за тоа дека сакаат да ја примаат пензијата на домашна адреса.

-Доколку има сметка во некоја од другите деловни Банки, треба да се одјави (се мисли на сметка на која му доаѓа пензијата) и да отвори сметка во Халк или НЛБ банка. Притоа, задолжително треба да нагласи дека сака пензијата да ја добива на домашна адреса – појаснуваат од Пошта.

watch anime online. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

free anime online Record of Ragnarok

sites to watch anime Banished from the Hero’s Party, I Decided to Live a Quiet Life in the Countryside

anime website ANIMEFLIX Dragon Ball Z (Dub)

ANIMEFLIX To Your Eternity Episode 19

That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2