January 26, 2021 08:48
Македонија

Почнува кампањата за избор на градоначалник на Штип

 Петмината кандидати кои влегоа во трката за избор на градоначалник на Штип од денеска ја почнуваат кампањата на терен. Едногласни дека во ова време е најважно е здравјето на граѓаните, па митинзи и собири по населбите, какошто велат нема да имаат. Промоцијата на нивните програми и кои ќе им бидат приоритети ќе ја прават преку медиумите, социјалните мрежи, билборди, а флаерите ќе ги делат на дистанца.

Кандидати за градоначалник се Симон Поликарп од Интегра-Македонска кознервативна партија, Сашко Николов од СДСМ, Трајче Митев независен кандидат, Гоце Ангелов од коалицијата „Иднината во наши раце” и Лазар Наумов од партијата ТМРО.

Изборната кампања почнува од денеска, а ќе трае до 10 декември. Формирани се пет лекарски избирачки одбори за Штип, ковид болните  и оние кои имале контакт со нив ќе гласаат на 11, болните и изнемоштени и осудените лица на 12, а на 13 декември е првиот изборен круг. Гласачките места ќе се отворат во 7, а ќе се затворат во 19 часот.

Во Штип има вкупно 77 избирачки места, а бројот на гласачите ќе се знае со добивање на доверливиот материјал. Ковид болните и изолираните за гласање ќе се пријавуваат по електронски пат, додека болните и изнемоштени лица рокот за доставување на документацијата им е до 5 декември.

Watch King's Raid: Ishi wo Tsugumono-tachi Episode 3 (https://gogoanime.be/m/mzwN/ep-3) at website https://gogoanime.be gogoanime kissanime

Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon? (Dub) (https://animeplanet.cc/m/Y9bm) Episode 13 at website https://animeplanet.cc. See more anime planet food wars