August 19, 2022 14:15
Македонија

(Фото- Видео):Почна парадата на гордоста

Почна парадата на гордоста, се очекува да стартува маршот низ скопските улици, но и журка која ќе трае до доцните вечерни часови. Репортерот на Телма јавува за силно полициско обезбедување, но и за постоење и на приватно обезбедување, односно со приватна агенција за обезбедување. Просторот во Градскиот парк е ограден и може да се влезе само со алка која се дели на влезот.

фото: Слободан Ѓуриќ